Hva er du takknemlig for?

Hvor ofte setter du av tid til å reflektere over ting du er takknemlig for? Kjenner du på takknemlighet kun når det skjer noe spesielt, eller kan du kjenne på det i hverdagen også? 

Jeg opplever en stor grad av lykke i hverdagen, og det har nok ingen sammenheng med at det er noe spesielt med meg. Livet mitt er ikke spesielt innholdsrikt, og jeg har ikke oppfylt mine store drømmer enda. Jeg er fortsatt ufør, jeg har bipolar lidelse, jeg fullførte ikke vgs før i år og jeg har ikke energi til å gjøre alt jeg skulle ønske jeg klarte, men jeg fokuserer ikke så mye på akkurat det. Jeg leter heller etter de fine tingene i livet mitt, og verdsetter dem. Sammenlignet med mange andres liv så er kanskje ikke livet mitt noe å rope hurra for, men jeg roper hurra likevel! Sammenligner jeg meg selv med hvordan alt var for noen år siden, så er livet mitt helt fantastisk.

Lykkefølelsen jeg ofte kjenner på henger sammen min evne til å være takknemlig. Jeg kan føle meg lykkelig over å legge meg etter en dårlig dag, fordi jeg er takknemlig for at det kun var en normalt dårlig dag og ikke en depresjon. En dårlig dag er noe alle har, og selv om det er kjipt så er det jo ikke noe som varer. Det trenger ikke å være store ting heller. Det kan være noe trivielt jeg fikk til, eller tanken på at jeg er i stand til å lage middag eller vaske klær, selv om jeg synes det er kjedelig. I mange år klarte jeg ikke å gjøre det, og jeg fylles med lykke av tanken på at jeg greier det nå.

Dagen i går var ikke spesielt innholdsrik. Jeg lå på sofaen hele dagen, hadde vondt i magen og måtte stå over dansingen fordi jeg hadde så vondt i skulderen at jeg ikke klarte å løfte armen. Likevel finner jeg mange ting fra dagen som jeg er takknemlig for. Jeg startet dagen med å bli vekket rolig av samboeren min før vekkerklokka mi ringte. Videre hørte jeg «Morning has broken» og tenkte over gode ting som skjedde dagen før, før jeg sto opp og drakk en god kopp kaffe mens jeg hadde en hyggelig telefonsamtale med Lene fra CoachTeam. Samtalen fikk meg til å tenke på ting jeg skal gjøre fremover, og jeg ble motivert for fremtiden. Etterpå drakk jeg enda en kopp kaffe mens jeg reflekterte og diskuterte samme tema med min kjære, noe som gjorde meg enda mer motivert. Til frokost spiste jeg brødet han har brukt tid på å bake, og det samme gjorde jeg til lunsj. Jeg fikk gjort unna et par praktiske ting jeg egentlig ikke skulle gjøre før i desember, og jeg fikk sannelig samlet litt energi mens jeg lå i sofaen også. Jeg har i løpet av dagen sett på bilder fra Hellasturen forrige uke (som jeg skal fortelle mer om senere) og smilt mens jeg har tenkt på de herlige skruene jeg var der med. I tillegg orket jeg til og med å steke karbonader og egg på kvelden, selv om jeg var trøtt. Jeg kunne fortsatt i en evighet, men jeg stopper her. Det skjedde så mange fine ting, selv om dagen var den minst innholdsrike på veldig lenge. Jeg tar med meg alle disse skattene og velger å prise meg lykkelig over ikke bare å oppleve de små, fine tingene, men også over å ha evnen til å legge merke til dem.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..