7 essensielle leveregler

1. Aksepter fortiden din, så den ikke forstyrrer fremtiden din.
Det er ingenting du kan gjøre med det som har skjedd i fortiden din, annet enn å ta lærdom av den og lære deg å leve med den. Noen mennesker har opplevd mer traumatiserende ting enn andre, men det er dessverre ingenting som kan viske ut minner. Det som har skjedd, har skjedd, men du kan velge å gjøre det som trengs for å klare å gå videre. Vil du leve i fortiden, eller vil du se fremover?

2. Stopp opp og nyt de små gledene i hverdagen.
Verdsett de små tingene i livet. Bruk noen sekunder på å faktisk nyte kaffekoppen, frokosten, været, smilet eller klemmen du får, komplimenter du får, eller det at noen gidder å bruke tid på å komme med konstruktive tilbakemeldinger til deg. Nyt mål eller delmål du har oppnådd før du setter i gang med noe nytt. Det trenger ikke å være så forbanna stort, kanskje var målet ditt for dagen å kjøpe nye sokker. Nyt at du fikk det til!

3. Ikke sammenlign deg selv med andre.
Seriøst, det er bortkastet. Fokuser på deg selv istedenfor å fokusere på hva alle andre har eller gjør. Sannsynligvis har de du sammenligner deg med egne problemer og komplekser og bruker like mye tid på å misunne andre. Hvis jeg ser på hva «alle andre på min alder» har oppnådd i livet, er livet mitt ganske så trist, men hvis jeg sammenligner meg selv med hvordan livet mitt var for noen år siden, har jeg oppnådd mer enn de fleste.

4. Husk at alt vil bli en god historie til slutt.
Jeg fikk nylig 25 mennesker til å både grine og gapskratte av historien min med mobbing, overgrep, depresjoner, angst, selvskading, selvmordsproblematikk og 150 psykiatri-innleggelser. Det var ganske morsomt. Også store flauser kan bli morsomme historier å fortelle i ettertid, som da jeg blødde gjennom kjolen min i et bryllup. Det var ikke særlig morsomt der og da, men jeg ler mye av det i dag.

5. Husk at selv om det finnes folk som ikke liker deg, så betyr ikke det at det gjelder alle.
Alle kan faktisk ikke like alle. Ikke alle liker meg for den jeg er, men jeg liker heller ikke alle andre. Jeg har kastet bort så mye tid på å bekymre meg over folk som kanskje ikke likte meg. Det er mye hyggeligere å tenke på de menneskene som liker meg, og de som til og med elsker meg. Til og med seriemordere har mennesker som er glade i dem. Noen liker deg også.

6.  Ikke bruk tid på mennesker som drar deg ned.
Bare ikke gjør det. Bruk energien din på de som tilfører livet ditt noe positivt.

7. Du har alltid et valg.
Livet er fullt av tilfeldigheter, og du kan ikke kontrollere alt som skjer i livet. Shit happens, og det kan være noe dritt. Du har likevel alltid en mulighet til å velge hva du vil gjøre med det. Du kan velge hvordan du vil tenke om en situasjon, og hvordan du vil gripe tak i den. Kanskje trenger du hjelp til å håndtere noe som skjer, men da er det å søke hjelp er et valg du tar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..