Hjernejulevask – gjøremål før nyttår

Jeg elsker å legge epoker bak meg og starte på ny «frisk». Jeg har alltid sett frem mot nyttår, og selv om 1. januar for min del flere ganger har endt med innleggelse på psykiatrisk (med mindre jeg allerede var der, heheh), så har jeg når desember har kommet gledet meg til å forsøke én gang til. Etterhvert gikk det bra, og nå har det gått flere år siden det kjipe med 1. januar har vært noe annet enn litt skallebank og fylleangst. 

Jeg har alltid likt forandringer, selv om det tidligere har vært begrenset hvor mye jeg klarte å endre på. De eneste forandringene jeg klarte å gjøre i en lang periode var å endre hvilket hjørne i sofaen jeg skulle gro fast i de neste månedene eller å bytte hårfarge hvis jeg hadde litt ekstra energi. Jeg gjorde ofte dette etter lengre innleggelser for å få en form for ny start, og det gjorde at jeg klarte å puste litt lettere. I år er forandringen mye større. Jeg går inn i et nytt år med både studiekompetanse fra vgs og universitetsutdannelse fra UiA og sertifisering fra Coachteam AS. Jeg går inn i 2019 som sertifisert NLP Business Practitioner, og i januar skal jeg ut i arbeidslivet igjen etter 10 år utenfor.

Utdanning og jobb er megaforandringer, men jeg liker fremdeles å gjøre de ørsmå forandringene som symboliserer en ny start, slik som da jeg byttet sofahjørne og hårfarge da jeg var syk. For meg er det de små tingene som har størst effekt, fordi de påvirker mitt indre og gjør meg klar for de store forandringene. Det blir som en liten julevask i hjernen der jeg sorterer ut unødvendig rot for å få plass til ny informasjon. Jeg sorterer bort ting som stresser meg eller gir meg negative assosiasjoner i en eller annen form, eller ting jeg rett og slett bare er lei av, og legger til ting som gir meg glede, inspirasjon og motivasjon.

Som en liten forberedelse til det nye året har jeg laget meg en liste over noen gjøremål for de siste ukene.
Ingen av dem handler om må/burde/trenger/skal, men ting jeg ønsker å gjøre fordi det gjør meg godt. 


Svare på disse refleksjonsspørsmålene

Kaste/gi bort gamle klær

Skrive en liste over mennesker som gir meg
energi og som jeg ønsker å bruke tid på i 2019

Lage ny spilleliste på Spotify

Sortere mail

Skrive bucket list for 2019

Når jeg har fått gjort disse tingene er jeg klar for å ta fatt på de større målene mine fremover! 
Skal du også ta en julevask av hjernen din før nyttår?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..