Utfordring: 30 dager til et ryddigere sinn

Jeg har aldri vært spesielt ryddig av meg. Jeg liker at det ser fint ut rundt meg, men jeg har ikke behov for at alt er helt strøkent hele tiden. Likevel kan jeg irritere meg bittelitt hver dag over smårot som ligger her og der. Sånne bittesmå irritasjonsmomenter som ikke er irriterende nok til å fikse det med en gang, men som er irriterende nok til at det plager meg litt hver gang jeg ser det.

Jeg snakker ikke bare om fysisk rot, men også digitalt rot på telefonen og datamaskinen. Søppelmail, mennesker på sosiale media som ikke inspirerer meg på noen som helst måte, ubrukte apper som tar opp plass og et overfylt fotoalbum med bilder jeg ikke trenger. Jeg har et klesskap med masse klær jeg ikke bruker, en dokumentmappe med gamle dokumenter jeg ikke trenger, en rotete fryser jeg ikke har oversikt over og en kontorpult stappfull av rot og ræl.

Ett av de beste valgene jeg tok i 2018 var å kaste alle sokkene mine og kjøpe 15 nye, helt like par, slik at jeg slipper å lete etter like sokker hver gang jeg vasker dem. Den befriende følelsen jeg fikk den dagen ønsker jeg mer av, så jeg skal starte året med å overføre sokkeløsningen til andre områder og få orden på alt rundt meg.

For deg som er litt som meg, som har en tendens til å drite i å ordne opp i rot fordi det blir litt for overveldende, har jeg laget en 30-dagers utfordring der du kun har én liten oppgave for hver dag. Alle monner drar, og etter 30 dager har monnene dratt ganske langt (heheh). Med litt mindre rot har du forhåpentligvis et litt ryddigere sinn, og kan bruke energien du i dag bruker på irritasjon på noe bedre.

Noen oppgaver er mer tidkrevende enn andre, så du må gjerne bytte om på dagene hvis det passer deg bedre. Hopp over det som ikke er relevant for deg. Nederst i innlegget har jeg lagt ved listen som en PDF-fil slik at de som ønsker det kan skrive den ut og krysse ut de oppgavene som er gjort. 

Dag 1: Rydd i vesken/sekken din.
Dag 2: Rydd klesskapet ditt.
Dag 3: Kast hullete og single sokker.
Dag 4: Rydd i toalettsakene dine.
Dag 5: Kast gammelt og slitt undertøy.
Dag 6: Doner bort gamle bøker.
Dag 7: Sorter i appene på telefonen din. Slett de du ikke bruker og sorter resten i mapper.
Dag 8: Rydd i vennelisten på Facebook. Slett de du ikke ønsker å ha der, og avfølg de du ikke ønsker å følge.
Dag 9: Rydd i fryseren og skriv opp hva du har der.
Dag 10: Rydd i kjøleskapet og kast mat som har gått ut på dato.
Dag 11: Rydd opp i bokmerkene i nettleseren.
Dag 12: Unsubscribe reklamemail.
Dag 13: Avfølg de som ikke inspirerer eller gir deg noe på Instagram og Twitter etc.
Dag 14: Slett spam-mail.
Dag 15: Slett kontakter du ikke trenger på telefonen din.
Dag 16: Rydd i fotoalbumet på telefonen din.
Dag 17: Slett gamle notater og dokumenter på telefonen eller datamaskinen din.
Dag 18: Vask noen runder med klær for å tømme skittentøyskurven.
Dag 19: Vask de klærne du har utsatt å vaske (eller kast dem)
Dag 20: Gå gjennom huset/leiligheten med en pose for ting du vil donere bort.
Dag 21: Lag en ny spilleliste på Spotify med musikk du ikke er lei av.
Dag 22: Organiser filer og mapper på datamaskinen.
Dag 23: Rydd i skuffene på kontoret (kontorsaker, papirer, permer, dokumenter etc).
Dag 24: Rydd i podcast-spillelisten din og finn nye podcaster å følge.
Dag 25: Pakk bort sommerklærne du ikke har pakket bort enda.
Dag 26: Skru av varsler du ikke ønsker å få opp på telefonen.
Dag 27: Pakk ut en koffert, sekk eller bag du har utsatt å pakke ut.
Dag 28: Skriv en handleliste over ting som mangler (lyspærer, batterier, skap, nattbord).
Dag 29: Finn nye personer å følge på sosiale media som kan inspirere deg.
Dag 30: Gjør ferdig noe du har startet på.

Er du med?

 

Ønsker du å skrive ut listen så du kan krysse av det som er gjort?
LAST NED SOM PDF HER: 30 dager til et ryddigere sinn
(PDF-en er kun en test, fremtidige filer vil se finere ut)

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..